haberler/alanyada-kiralik-ev-bulunamiyor easyhome | Yeni yapılaşmanın durması ve hızlı göç, turizmin göz bebeği Alanya'nın kira fiyatlarında yüksek artışa neden oldu
 

Kiralık daire getirene 1 altın hediye

Yeni yapılaşmanın durması ve hızlı göç, turizmin göz bebeği Alanya';da kira fiyatlarına tavan yaptırdı. Bin 500 liraya varan kiralar, ev arayanları zor durumda bırakıyor. ޞehrin yavaş yavaş beldelere doğru kaydığını belirten emlakçılar, kiralık ev sorunun merkez dışına yapılacak yeni konutlarla çözülebileceğine inanıyor.

Alanya';da turizm sezonunun başlamasıyla birlikte özellikle yerli vatandaşlar kiralık ev bulmakta zorluk çekiyor. İlçede konforuna göre ev kiraları bin 500 lirayı bulabiliyor.

KİRALIK EV BULMAK İMKANSIZ
Alanya özellikle son 10 yıl içinde ciddi yapılaşmaya gitti. İş merkezleri ve konut sayısı giderek arttı. Öyle ki önemli gelir kapısı olan turizm, tarım ve inşaat sektörleri yer bulamaz duruma geldi. Yerli ve yabancı göçüyle birlikte konut ihtiyacı her geçen gün kendini hissettirmeye başladı. Emlakçılara göre, deniz ile dağ arasına sıkışan Alanya';da yaşanan konut ihtiyacı merkez dışında yapılacak yeni konutlarla çözülebilir.

Turizm sezonunda nüfusu 3 milyonu bulan ilçede kiracılık ev bulmak neredeyse imkansız. Emlakçıların kapılarını aşındıran kiracılar, boşalan evleri ise adeta an be an takip ediyor.

ALANYA';DA SEZON BAޞI EV BULMAK DAHA DA ZORLAޞIYOR
Alanya Emlak Komisyoncuları Dernek Başkanı Kerim Balıktay, ilçe merkezindeki apartmanların 2 ve 3. katlarının çoğu işyeri olduğuna dikkat çekti. Her tarafın iş yeri haline geldiğine vurgu yapan Balıktay, şehrin artık beldelere doğru yapılaşması gerektiğine dikkat çekiyor. Balıktay, "Nüfus arttı. ޞehir içinde yapılaşma durdu. Yer yok. Yeni yapı yapılmadığı için sıkıntılar var. Konaklı ve Mahmutlar beldesinde ev rahatlıkla bulunabilir. Ama Alanya';da ev bulmak zor. Özellikle sezonun başlamasıyla bu daha da zorlaşıyor." diyor.

YABANCIYA MÜLK SATIޞI DAHA FAZLA
Emlakçı Yakup Uslu da ilçede herkesin havuzlu ev istediğini vurguluyor. Bundan dolayı yapılaşmaların yenilendiğini ifade eden Uslu, şehir merkezindeki eski evleri boşaltan doktor, mühendis, avukat, eczacı gibi meslek sahiplerinin daha lüks konutlara yerleştiğini belirtiyor. Uslu, "Bütün bunlara rağmen evler dolu. Biz ev kiralarına fazla bakmıyoruz. Bizim daha çok yabancıya mülk satışı var." diye konuşuyor.

KENTİN YAPISINA YAKIޞIR ޞEKİLDE KONUT İNޞA EDİLMESİ GEREKİYOR
Kaymakam Erhan Özdemir, de "Korunmaya muhtaç çocukları kalacağı konut arıyoruz." diyerek, kiralık ev bulmanın zorluğuna dikkat çekiyor. Müteahhitlerin daha fazla konut yaparak problemi çözeceklerine inanan Özdemir, şunları söylüyor: "Belediyeler ile birlikte müteahhitler kentin yapısına yakışır şekilde konut inşa etmesi gerekiyor. Herkesin güzel görebileceği bir şehir yapılaşmasını istiyoruz. Tabiki bunu yaparken etik ve estetik değerlerimize sahip çıkılması gerekiyor."



> Alanya Antalya Türkiye ile ilgili diğer haberleri görmek için burayı tıklayın.
 
+90 (242) 528 73 10
info@alanyaeasyhome.com
Copyright 2004 - 2024 | www.easyhome.com.tr