haberler/ev-alan-yabanciya-kac-oturma-izni-duzenlemesi easyhome | Konut sektörüne doping olacak bir adım atıldı. Ev satın alan yabancıya 1 yıl oturum izni...
 

Emlak sektöründeki gelişmeler

Türkiye';de taşınmaz alan yabancılara en az bir yıl oturma izni verilecek. Taşınmaz satılmadığı sürece oturma izni uzatılacak. 8 yıl sonunda taşınmaz sahibi sürekli ikamet izni alabilecek.

Türkiye';de gayrimenkul satın alan ve almayı düşünen yabancıların merakla beklediği düzenleme Resmi Gazete';nin dünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ve Resmi Gazete';nin dünkü sayısında yayınlanan ‘Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu';nda, Türkiye';de taşınmaz satın alanlara ve ticari bağlantı ile iş kuracaklara en az bir yıl ikamet izni verilmesi hüküm altına alındı. Star';dan Hüseyin Özay';ın haberine göre, Mevcut sistemde ise bu kapsamdaki yabancılara 3 ay ikamet izni veriliyordu. Bu da yabancıların Türkiye';de taşınmaz satın almalarının önündeki en büyük engel olarak gösteriliyordu. Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte, yabancıların Türkiye';de taşınmaz satın almalarının önündeki en büyük engel kalkmış oldu. Türkiye';de taşınmaz satın alan yabancılara verilecek oturma izinleri taşınmaz satılmadığı sürece her yıl uzatılacak.

Geçmişe dönük de işleyecek

Uzatma işlemi 8 yıllık dönemi kapsayacak. 8 yılın sonunda ise taşınmaz sahiplerine sürekli ikamet izni verilecek. Düzenleme en çok Türkiye';de konut satın almak isteyen Körfez ülkelerinin vatandaşları ile Rus vatandaşları etkileyecek. Söz konusu ülkelerin vatandaşların ikamet izni sorunun çözülmesi konusunda yoğun talep geliyordu. Düzenleme, Türkiye';de yasa yürürlüğe girmeden önce konut satın almış yabancıları da kapsayacak.

Kaynak girişi de sağlanmış olacak

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, yeni yasanın olumlu olduğunu belirterek, "Hükümetin sektörün beklentilerini dikkate alarak bu düzenlemeyi yapması ve gayrimenkulü ellerinde bulundurdukları sürece bu iznin yenilenecek olması sevindirici. Türkiye';ye ciddi oranda kaynak girişi de sağlanacaktır" dedi.



> Alanya Antalya Türkiye ile ilgili diğer haberleri görmek için burayı tıklayın.
 
+90 (242) 528 73 10
info@alanyaeasyhome.com
Copyright 2004 - 2024 | www.easyhome.com.tr